Aussie-burger - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu Aussie-burger - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu

Aussie-burger

Door: Manon

Blijf op de hoogte en volg Manon

18 September 2006 | Australië, Sydney

Hello!

Hoe is je weekend geweest?!
Ik heb echt een super leuk weekend gehad! Zaterdag is nou niet zo spectaculair geweest, alleen even naar de winkel van Gorden en Vicky en naar het winkelcentrum, maar zondag was echt te gek!

Ik had met Lara afgesproken om wat dingen af te spreken voor volgend weekend (Brisbane-trip) en we zouden nog wat leuks gaan doen. Nadat we een hotel hadden uitgezocht en gekeken hoelaat de treinen zouden gaan enzo, besloten we naar het dichtsbijzijnde busstation te lopen; we zouden wel kijken welke bussen zouden komen en zien waar we uit zouden komen. Wachtend in het zonnetje kwam na een kwartiertje een bus naar Robina Rail, het treinstation van Robina. Dus wij in die bus!
Op het station aangekomen hebben we een dagkaart gekocht. De man achter de balie had ook wel door dat wij niet echt een doel hadden om heen te gaan, en vertelde ons dat er een trein op spoor 1 stond die over twee minuten zou vertrekken. Je raadt het misschien al: wij rennend naar die trein, niet wetend waar die heen zou gaan.
We kwamen er al snel achter dat de trein richting het noorden ging, richting Brisbane dus! Tja, wat doe je dan als alle tussenliggende stations in de middle of nowhere liggen?! Juist, dan blijf je er toch gewoon inzitten totdat je in Brisbane bent! We hebben dus alvast een voorproefje op volgend weekend genomen, en ik moet zeggen: volgend weekend kan niet stuk!
Wij als twee blonde Nederlandse meiden hebben echt lol gehad! We waren blij dat we beiden weer eens lekker Nederlands konden kletsen, wat we dan ook in overvloed hebben gedaan!
In Brisbane aangekomen zijn we maar gewoon gaan lopen en hebben al een klein gedeelte van de stad gezien. Omdat we op een gegeven moment wel trek hadden in een wijntje, zijn we een cafeetje op gaan zoeken. Op zondag is niet veel open, maar uiteindelijk hadden we een backpackers-cafe gevonden, en wat denk je: het door ons gereserveerde hotel zat ernaast! In het backpackers-cafe lekker zitten kletsen over iedere "backpacker" die binnenkwam. Rond 18.00 uur kregen we honger (en we aangezien toch niet voor niets Nederlanders zijn), wij wat eten besteld in het cafe: jawel een heuse AUSSIE-burger! Lekker, lekker, lekker enneh MET Australisch vlaggetje erop! Daarna nog even blijven hangen en op tijd de trein weer teruggekomen naar "huis".
Al met al een leuk voorproefje voor volgend weekend! Als ik tenminste niet mijn benen ga breken deze week, want ga mijn kuur voor Dancing on Ice 2007 alvast voorbereiden. Jawel, Manon gaat meedoen met de training ice-dancing van Seqoiyia! En dat Down Under, waar het vanaf vandaag echt schitterend weer is!
Ik spring nu dus ook snel in bikini en ga lekker zonnen aan de rand van het zwembad!!

See ya, Manon

• 18 September 2006 - 08:35

Basje:

Heeej Lieverd,

Wat is het toch altijd weer heerlijk om jouw avonturen te lezen.
    Ben benieuwd wat er deze week weer gaat gebeuren :) !
    Het is hier in Nederland sinds gisteren bewolkt, maar niet koud. Ik denk nu toch dat we de laatste zonnestraaltjes hebben gehad en dat de natte herfst er aan begint te komen. Dus geniet maar lekker daar en bak ze in het zonnetje.
    Tot straks met Skypen!!!

Kusss

Love u

Basje

• 18 September 2006 - 08:41

Ylona:

Hey meis,
    wat een gave verhalen zeg!!!!! en wow wat een super foto's en super huis:-)!!!!!! Echt kei fijn dat je het zo goed naar je zin hebt daar en dat je je zo te horen nog wel wat maandjes kunt vermaken met de zon en het strand.....kan ik niet zeggen hihi. En hoe bevalt het leven als "moeder".... haha al plannen met Bas voor als je terug komt ;-p, of de komende 10 jaar eerst bijkomen ;-). Nou geniet er nog van en kei leuk om je verhalen te lezen!

dikke kus Ylona

• 18 September 2006 - 18:03

Renske:

Hey Manon,

Echt super lachen dat jij de kerels daar zo t hoofd op hol brengt!!Ze willen zelfs voor je vechten, haha.;-) Je hebt het druk genoeg daar als ik al je leuke verhalen zo lees. Echt fijn dat je in zo'n leuk gezin zit. Ben benieuwd wat je nog meer gaat bezoeken, maar de foto's spreken voor zich, het is daar echt prachtig!! Geniet ervan want hier is het al echt nederlands weer aan het worden, vanochtend weer lekker nat geregend op mijn fietsje. Zal jou gelukkig niet overkomen in je dikke SUV!!

Kus Renske