Regen, verveling en muggenbulten - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu Regen, verveling en muggenbulten - Reisverslag uit Airlie Beach, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu

Regen, verveling en muggenbulten

Door: Manon

Blijf op de hoogte en volg Manon

22 Februari 2007 | Australië, Airlie Beach

Hey Dutchies,

vandaag is inmiddels ons laatste dagje in Airlie Beach, waar ik eerlijk gezegd wel een beetje blij om ben. Het valt hier best een beetje tegen, wat eigenlijk vooral komt door het te slechte weer... Ja ja, zelfs Down Under kan het slecht weer zijn, en hoe: bedenk je het Nederlandse weer met bewolking en regen, alleen dan 20 graden warmer! Puf, puf :) Maar goed, ik zal eens even vertellen wat we hier allemaal gedaan hebben. Eens kijken, wanneer zijn we hier ook al weer aangekomen?! Oh ja, zaterdagavond kwamen we aan in het regenachtige Airlie Beach. Na ingecheckt te hebben zijn we naar onze kamer gestrompeld. Bas bepakt en bezakt met onderhand al de bagage, ik alleen twee rugzakken en een tas... Makkelijk met een man op pad! ;) De kamer was deze keer een hok van 2 bij 3 meter, met wederom een te kort en hard bed. Na alles in de kamer te hebben gezet (waar moet je in godsnaam alles kwijt in zo'n hokkie?!), zijn we nog even het dorp in gelopen. Dit is dus echt 1 straat met daarachter een mega mooie lagune en het strand. Veelbelovend dus, want onze voetjes konden wel wat rust gebruiken.
Helaas, helaas, snik, snik, we hebben de afgelopen dagen alleen maar regen gehad, en dus ook niet lekker kunnen bruin-bakken. Wat we gedaan hebben?! Zondag hebben we gekeken welke excursies leuk zouden zijn, hebben we de was gedaan, hebben we boodschappen bij een veel te duur, maar enige supermarkt gedaan en lekker zitten kletsen met een Brabants stel. 's Avonds gekookt en verder niet zoveel.
Maandag was eigenlijk de bedoeling dat we zouden gaan snorkelen, maar, je raadt het misschien al, vanwege het weer hebben we dit verzet naar dinsdag. We zijn toen maar boodschappen gaan doen bij een mall iets verderop. Ik moet zeggen dat boodschappen doen met Bas nog de nodige hilarische momenten oplevert, waardoor ik midden in de supermarkt 't haast bijna in mijn broek deed!!
Dinsdagochtend zijn we opgehaald om te gaan snorkelen bij the Whitsunday Islands. Dit was echt te gek, vooral omdat het weer ook nog eens meeviel. Eerst zijn we, met een raftingboat, over de zee gesjeest, richting één van de 74 eilanden. Hier zijn we afgezet om naar een uitkijkpunt te lopen. Door de bush-bush kwamen we uiteindelijk bij een super mooi punt, waar we uitzicht hadden op Whithaven Beach (één van de 10 mooiste stranden ter wereld). Na de Japanner te hebben gespeeld met de nodige foto's, zijn we weer naar de boot gelopen. Vervolgens gingen we naar één van deze mooie, witte zandstranden. Hier hadden we een lunch, en ik moet zeggen dat dit toch wel een van de geweldigste lunchplekken ooit is! ;) Ook hadden we hier nog tijd om lekker te gaan zwemmen. Aangezien hier onderhand alle gevaarlijke (zee)dieren leven, was het aan te raden je duikpak aan te trekken. Heerlijk, wat voel je je toch charmant in zo'n plakkerig en stinkend ding. Maar goed, deze keer ben ik maar niet eigenwijs geweest, en maar gewoon netjes mijn pak aangedaan. Na een verfrissende duik nog lekker op het poedersuiker-witte strand gelegen, om na 'n uurtje weer terug te keren naar de boot. Bij de boot aangekomen, vroegen een aantal medesnorkelaars of we die ene slang al gezien hadden. WAT??!! Jawel, daar lag dus 5 meter verderop een mega grote python!!!!! AHHHHH!!!! Bas natuurlijk helemaal in zijn element, ik stond er schijtend van angst achter... Jakkie-bah! Met de boot gingen we tenslotte naar een baai waar we gingen snorkelen bij een van de mooiste riffen ter wereld. WOH, wat mooi! Het was jammer dat de zon niet constant scheen, waardoor de kleuren soms niet echt mooi waren. Daarentegen waren de vissen die we gezien hebben super mooi, variërend van nemo's tot mega goudvissen!
Gisteren hebben we niet veel gedaan. Het was de bedoeling dat ik ging parachutespringen. Ja ja, je hoort het goed: parachutespringen!! Helaas zat het weer wederom niet mee, dus is het niet doorgegaan. Ook vandaag is het te wisselvallig, anders zou ik vandaag nog gegaan zijn. Jammer, jammer, jammer!!!

Al met al zijn we dus allebei blij dat we vanavond weer verder gaan met de trein. De bestemming is deze keer Hervey Bay, waar vandaan we naar Fraser Island kunnen.

Oh ja, nog even snel iets anders: in Cairns had Bas al 53 muggenbulten verzameld. Nou, ik denk dat we er nu beide al wel 400 hebben! Ook niet dat het mooie kleine haast onzichtbare bescheiden muggenbultjes zijn (gemaakt door juist wel zicht- en hoorbare muggen)... Nee, hier krijg je er enorme rode vlekken van die op ten duur paars worden, en de muggen zijn dus echt ieniemienie klein, waardoor we ook niet echt op muggenjacht kunnen voordat we gaan slapen. Dus als ik volgende week terug kom in Nederland (woh, volgende week al!), denk dan niet dat ik 'n een of andere enge ziekte heb opgelopen: het zijn "gewoon" muggenbulten!

Nou luitjes, hopelijk gaat alles ook nog steeds goed in Nederland. Jullie horen snel weer van me, hopelijk met een wat minder 'vervelend' verhaaltje... ;)

Dikke knuffel,
Manon

• 22 Februari 2007 - 07:43

Papa:

Hoi Manon (en Bas),
    Zoals ik al op Bas zijn on-line dagboek schreef vervelend dat je daar zulk slecht weer hebt. De dagen beginnen nu wel af te tellen, maar geniet er nog even van he! Straks als je terug bent krijg je anders spijt van de dagen die ongemerkt voorbij gingen.
    Groetjes en kusjes van Papa

• 22 Februari 2007 - 09:10

Hey manon en Bas,
    Echt niet te geloven dat jullie volgende week al terug komen. Jammer dat je niet kon parachutespringen (het zit ook niet mee, eerst met de dolfijnen en nu dit weer). Wij hebben hier carnaval weer achter de rug. Was wel leuk maar niet te vergelijken met waar jullie zijn denk ik. Tot snel, kussie Hilke.

• 25 Februari 2007 - 20:28

Elles:

He Manon en Bas,

How are you guys doing?? I'm doing oke! Jammer dat het slecht weer is in Aussie, maar dat komt vast wel weer goed. Wel leuk dat jullie al gesnorkeld hebben bij het koraal. Is echt super mooi he!!
    Ik ben ook weer terug van een lange reis, ben namelijk afgelopen week naar New York geweest. Dat was ook echt super cool!!! Letterlijk en figuurlijk, het was er namelijk erg koud. 1 dag is het zelfs -10 geweest!! Maar dat heeft ons er niet van weerhouden de stad in te gaan en als echte die hards de stad te verkennen.
    Maaar, even iets anders. Jullie komen al bijna weer naar huis!!! Heb je daar een beetje zin in? Aan de ene kant natuurlijk wel, want zes maanden van huis is een lange tijd. Maar aan de andere kant is Australie natuurlijk zo'n mooi land waar je nog lang niet alles gezien hebt.
    Ik kijk er in elk geval naar uit om je verhalen te horen en je foto's en filmpjes te zien!!
    C. U. soon

Dikke Kus Elles

• 26 Februari 2007 - 13:43

Anne-Marijke:

He Manon!!
    Wat goed om te lezen dat het goed met je gaat!! Heb even niet meer gelezen, dus zo te zien heb ik veeeel gemist!! Geniet ervan meid!
    Veel plezier nog en tot over een paar weekjes!!

Dikke kus Anne

• 26 Februari 2007 - 18:59

Hey meissie,
    Zoals je weet kan ik je niet smsen dus dan doe ik het zo maar.Dank je voor je smsjes van afgelopen week, echt superleuk om te horen hoe jullie het hebben. Al bijna weer thuis, voor jullie echt jammer maar voor ons toch echt wel weer heel fijn om jullie weer te zien. Geniet er nog van de laatste daagjes en tot snel!!!Ben ook echt megabenieuwd naar alle foto`s, filmpjes en verhalen.Kunnen we eindelijk alles met levende beelden bekijken!! Kussie Hilke

• 02 Maart 2007 - 12:40

Hilke:

Bijna thuis!!! Ben echt zo benieuwd hoe jullie het gehad hebben!! Hopelijk tot heel snel, liefs Hilke