Weekendje Forster - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu Weekendje Forster - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu

Weekendje Forster

Door: Manon

Blijf op de hoogte en volg Manon

05 December 2006 | Australië, Sydney

Hoi Dutchies,

5 december, en ik zit hier in een land waar ze nog nooit van Sinterklaas gehoord hebben... Gelukkig heeft De Sint dit jaar ook aan mij gedacht, ondanks ik zo ver weg zit. Vorige week heb ik een heus "sinterklaaspakket" gekregen van thuis, Bas en zijn ouders! Nogmaals bedankt daarvoor, het kwam precies op tijd! Naast wat cadeautjes ook het nodige snoepgoed.
Wat wel grappig was, was het uitleggen van Sinterklaas en de zwarte pieten aan "mijn" gezin. Met een blik van "jullie Nederlanders zijn echt niet goed wijs" heb ik het verhaal een beetje uit proberen te leggen. Is natuurlijk ook geen gehoor: een oude man die op een paard over de daken loopt, met om zich heen zwarte hulpjes in nog vreemdere kleding... Ik moet zeggen: ik kan mij er wel wat bij voorstellen!
Het Sinterklaas-snoepgoed vinden ze trouwens ook niet lekker (zelfs de pepernoten niet), dus ik kan alles lekker voor mezelf houden ;)

Het weekend... Tja, vorige week heb ik jullie nog lekker zitten maken met onze dolfijnen-trip, uiteindelijk hebben jullie waarschijnlijk een leuker weekend gehad dan ik hier Down Under. Want je raadt het misschien al: het zwemmen met de dolfijnen was weer afgelast. Dit wisten wij pas op zaterdagochtend, wat het nog vervelender maakte. Vrijdag hebben we namelijk heel de dag in de auto gezeten om 600 km te rijden naar Forster. Niet echt de leukste bezigheid, maar wel heel veel mooie natuur gezien. Want Australie blijft hoe dan ook schitterend! Vrijdagavond kwamen we na een rit van 8 uur aan in Forster, een dorp waar echt niets te doen is. Nog even door de MacDrive gereden (met het idee "als we dan toch een auto hebben"), daarna op muggenjacht in onze (luxe) hostelkamer om vervolgens lekker op tijd te gaan slapen.
Zaterdagochtend ging op tijd de wekker: joepie, vandaag zou eindelijk mijn droom uitkomen. Omdat we vrijdag nog gebeld hadden om te vragen of het door zou gaan en ze "ja" hadden gezegd, was er dan ook zeker hoop, ondanks het bewolkt was. Dus wij stonden daar met onze duffe koppies bij de haven van Forster (maar liest 10 boten), gaat het niet door!!! %*%$#@! (graag zelf even invullen!) De wind zou te krachtig zijn, dus Lara en ik kijken naar de bomen en zien ze nog niet een beetje bewegen. Een groot raadsel dus waarom het nou uiteindelijk niet door zou gaan, maar we konden zondag wel terug komen voor de, inmiddels, derde poging.
Tja, wat doe je dan op zo'n dag zonder zon en al wel helemaal klaar?! We zijn maar in de auto gesprongen opweg naar Newcastle. Onderweg wederom weer veel gezien, want de snelweg brengt je soms op de meest idiote plaatsen. Zoals Bulahdelah, een gemeente met 1000 inwoners wat een typisch voorbeeld is van een Australisch stadje. Stadje? Ik noem het eerder 1 hoofdweg met misschien 6 zijstraten... Lara en ik hebben hier ons eerder gekochte ontbijt gegeten met behoorlijk wat bekijks. Een toerist is toch wel heel bijzonder...
Uiteindelijk kwamen we in NewCastle aan. Saai, saai, saai! Meer kan ik er echt niet van maken. Komt waarschijnlijk ook wel omdat we allebei lichtelijk chaggie waren omdat we gewoon met Flipper en zijn vriendjes wilden gaan zwemmen vandaag. We hebben, je gelooft je oren misschien niet, een foto-tentoonstelling bezocht, en later zijn we nog naar een soort van dierentuin geweest. Nou ja, dierentuin is niet helemaal het goede woord, noem het eerder de plaatselijke kinderboederij. Dan moet je de Nederlandse geitjes, eendjes en hertjes even wegdenken en daarvoor in de plaats een kangoeroe, een emoe, wat koala's en vele mooie lorrekiets voor de geest halen. Ik vond het erg leuk omdat ik en voor de eerste keer in mijn leven koala's gezien had, en, zoals belooft, een kangoeroe MET kangoeroetje op de foto heb weten te zetten!
Weer terug in Forster zijn kregen we het idee om naar de bioscoop te gaan. Eerst even opgefrist en daarna naar "the movies". Moet je je voorstellen: een zaterdagavond in de bioscoop. Een keer raden met hoeveel mensen wij in de zaal zaten.... Maar liefst Lara en ik!!! Een privebioscoop en voor jullie gelijk een beeld hoe TOF Forster wel niet is! Echt een aanrader voor als jullie ooit nog deze kant op willen komen! Na de film (we waren naar "A good year" geweest) zijn we lekker uit eten geweest. Deze avond was wel echt het hoogtepunt van het weekend, want zondagochtend zijn we weer voor niets zo vroeg uit de veren gesprongen. Het werd wederom afgezegd. Deze keer was het beter te begrijpen want het regende en waaide erg hard. Dus wij maar weer terug naar de Gold Coast, weer 8 uur in de auto doorgebracht!

Dit was voorlopig ook trouwens het laatste weekendje samen met Lara. Zij is gisteren vertrokken naar Great Barrier Reef, waar ze voor 3 weken een baantje heeft op een paardenrange.

Nog een grappig detail: Lara's oma en mijn oma kennen elkaar! Wat een toeval, ze wonen allebei in hetzelfde dorp en komen elkaar nog wel eens tegen! Echt heel grappig!

Nou luitjes, heel veel plezier met Sinterklaas! Ik ga zo eens klaarmaken om naar de mall te gaan, waar de kerstversiering en liedjes al vollop aanwezig zijn.

Een hele dikke knuffel van Manon

Voor de foto's van deze week: