Rainforest - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu Rainforest - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu

Rainforest

Door: Manon

Blijf op de hoogte en volg Manon

21 November 2006 | Australië, Sydney

Hay again!

Hoe is het daar in Nederland?! Nog spannende dingen gebeurt, of heb ik eigenlijk nog niet veel gemist daar?

De afgelopen door de weekse dagen bestonden wederom uit vroeg opstaan, kinderen naar school brengen, poetsen, poetsen, poetsen, wassen, kinderen ophalen en eten maken. Ook heb ik nog wat uurtjes in Style Evolution doorgebracht. Heb hiervan, op veler verzoek, maar wat foto'tjes gemaakt en toegevoegd.
Donderdag ben ik samen met Gordon en Vicky de nieuwe auto op gaan halen. Nadat Gordon alle papieren getekend had (en dus de auto gekocht had) gaf hij de sleutel aan mij; jawel, ik mocht gewoon in de nieuwe auto naar huis rijden (er stond maar liefst 18 km op de teller) en hij nam de "oude" 4WD. Dus ik in de 'Holden Barina' (bij ons beter bekend als een Opel Corsa) naar huis gescheurd.

Vrijdagavond ben ik bij Lara afgezet. Omdat de volgende dag om 5.30 uur de wekker zou gaan, hebben we het deze avond een beetje rustig gehouden. Lekker gekletst, maskertje opgedaan en een wijntje erbij.
Zaterdagochtend dus heel vroeg uit bed. De reden? We gaan mee met een tour naar de rainforest. We waren blij dat niet heel het bejaardentehuis van Surfers was uitgenodigd die dag om met deze tour mee te gaan. Nee, we waren met een man of 20; van een oud stel tot een stel irritante Chinezen.
Na een uurtje rijden kwamen we aan op een lama-boederij. Ik vond dit niet heel interessant, maar voor het strekken van de beentjes was het niet verkeerd. Ben nog wel even met lama Billy op de foto gegaan, en heb er ook nog wat foto'tjes geschoten van het super uitzicht dat deze "boeren" hadden.
Na een half uurtje zijn we weer in het busje gesprongen. opweg naar O'reillys Plateau. Dit is een regenwoud met daar doorheen lopend een houten (wiebel) brug, de zogenaamde Tree Top Walk. Halverwege deze brug was er een boom waar je in kon klimmen. Nee, zie dat niet voor je als een Manon die dan als een aap een boom inklimt, er was gewoon een trap gemaakt waarin je eerst naar een 1e plateau kon klimmen en daarna nog naar een 2de. Op dit tweede plateau had je echt een waanzinnig uitzicht over het hele regenwoud, was echt te gek!
Na de Tree Top Walk konden we vogels gaan voeren. Nou kun je je dat een beetje voorstellen als het duiven voeren op de Dam, alleen dan 1000x mooier! De vogels zijn hele mooie gekleurde papegaaitjes en de omgeving is ook wel wat mooier... ;) Het was SUPER! Let ook op mijn gezicht...
Vervolgens zijn we de bus weer ingegaan om weer 'n uurtje door de bergen te rijden. Dit is trouwens ook een hele belevenis want soms heb je maar 1 baan voor beide richtingen, geen vangrail en 'n hele diepe afgrond. Het uitzicht was wederom weer om van te dromen! Onderweg heb ik trouwens ook nog een kangoeroe over de weg zien springen, het blijft zo gaaf om die beesten te zien!
Na de lunch zijn we afgezet bij Tamborine Mountain. In dit regenwoud gingen we een waterval bekijken, die er eerlijk gezegd op het plaatje vele malen mooier uitzag... Gelukkig was de weg ernaar toe wel heel mooi, 'n echt regenwoud met veel verschillende bomen. Tenslotte zijn we nog naar een wijnproeverij gegaan.
Aan het einde van de middag waren we weer terug in de bewoonde wereld. We zijn terug gegaan naar Lara's kamer om de foto'tjes even te bekijken en ons klaar te maken voor de avond. 's Avonds zijn we lekker wezen eten in, wederom, Varsity Tavern. Ook hier heb ik ditmaal maar trouw wat foto's gemaakt, zodat je tenminste weet waar ik het de volgende keer over hebt... :)

Zondag hebben Lara en ik een strandwandeling gemaakt. We dachten dat dat wel een goed voor ons zou zijn, en het is ook nog eens leuker dan heel de dag op je handdoekje liggen. Zo zie je nog eens wat (waar de surfdudes zijn vragen we ons nog steeds af), maar we hebben in ieder geval een aantal zeer vreemde beesten gespot die op het strand waren aangespoelt.
In Surfers Paradise aangekomen (we waren gaan wandelen vanaf Broadbeach) hebben we even geluncht en vervolgens weer heel snel weggegaan. Heel Surfers stond namelijk op z'n kop in verband met "Schoolies". Dit is een hele week feesten voor degene die het 12de schooljaar hebben afgerond (bij ons dus de middelbare school).
Het resultaat van de strandwandeling: een lekker verkleurd huidje (op sommige plekken misschien wat verbrand...) :)

Lara en ik hebben de schade van vorig weekend in ieder geval weer goed ingehaald, dit weekend was weer super!
Aankomend weekend staan Byron Bay op de agenda, waar je kan snorkelen met schildpadden...

See ya mate!

Dikke kus Manon

Oh ja, voor de zekerheid: de mooie plaatjes kun je weer bewonderen op http://manonwelsink.spaces.live.com

• 21 November 2006 - 10:00

Mama:

Ha die Manon,
    Na je smsje meteen je verhaal gelezen. Ik had het wel al uit je eigen mondje gehoord maar om het weer terug te lezen was weer ontzettend leuk. Ik ga nu de foto's kijken, daarover hoor je natuurlijk ook mijn reactie! Veel kusjes en een dikke knuffel van je Mamsie

• 21 November 2006 - 10:10

Basje:

Heeeej Lieverd,

HIHIHIHI...!! Wat een heerlijk verhaal weer. En wat een mooie foto's :).
    Vooral die ene met die 2 papegaaien is echt supermooi. Ik heb hem nu als achtergrond op mijn computer gezet :).
    We zijn nu over de helft!!! YESSSS nog maar iets meer dan 2 maandjes en ik zet voet op Australische bodem en kan ik jou weer in mijn armpjes sluiten!
    Het wordt echt zo megafantatsisch!!!

Volgende week moet ik mijn conceptrapport inleveren en dan maar hopen dat ze het een beetje goed vinden. Ik hoop het wel natuurlijk, zeker nu ik naar jou toe ga.
    Maar ja dat komt wel goed.

Vanavond lekker bellen bet jou :). Ik kijk er nu al weer naar uit!!
    Liefje....Tot vanavond!!!

XXXXXXX

LOVE U!!!

je Vriendje

• 21 November 2006 - 10:12

Mama:

Ja, daar ben ik weer. Wat een schitterende zaak hebben Gorden en Vicky. Ik hoop dat het heel succesvol wordt, het zijn in ieder geval prachtige spullen. De plaatjes van de excursie zijn ook heel leuk én mooi. Jullie hebben in ieder geval weer veel plezier gehad, dat kan je niet missen als je ernaar kijkt. Tot de volgend skype Manon en wederom een dikke knuffel!

• 21 November 2006 - 12:59

Hilke:

Iehhhhh die vogels (zoals je weet ben ik heeeeeeeeeeeell bang voor die beesten) maar wel heel mooi om te zien met al die kleuren. Ziet er erg gaaf uit met al die hoge en dikke bomen. Jammer van die ontbrekende knappe surfdudes maar ja,jullie zijn gewoon veel te veel gewend van de Nederlandse mannen.Haha.Heel veel plezier nog van de week, Byron Bay ziet er heel gaaf uit op de plaatjes op internet.Kussie Hilke

• 21 November 2006 - 14:05

Basje:

Heeeej Lieverd,

HIHIHIHI...!! Wat een heerlijk verhaal weer. En wat een mooie foto's :).
    Het wordt echt zo megafantatsisch!!!

Maar ja dat komt wel goed.

Vanavond lekker bellen bet jou :). Ik kijk er nu al weer naar uit!!
    Liefje....Tot vanavond!!!

XXXXXXX

LOVE U!!!

je Vriendje

• 21 November 2006 - 17:27

Elles:

Hee Manon, cool dat je naar een national park geweest bent! De bomen zijn hoog in australie he!? Echt super leuk dat je al zoveel gezien hebt. Als ik dat allemaal zo lees wil ik er ook weer heen! Hier is het met het opstaan donker, dan ga ik naar Shoeby en kom in het donker weer thuis. Als ik op pad ben naar een van de vele vestigingen zie ik het ook nog de regen. Het is hier namelijk koud en nat!! Een paar weken terug was het nog de warmste november maand van de afgelopen 300 jaar ( geloof ik ). Maar nu is de winter echt begonnen. De blaadjes vallen van de bomen!
    C U @ skype!
    EEN HELE DIKKE KUS !!