Zomervakantie - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu Zomervakantie - Reisverslag uit Sydney, Australië van Manon Welsink - WaarBenJij.nu

Zomervakantie

Door: Manon

Blijf op de hoogte en volg Manon

18 December 2006 | Australië, Sydney

Hoi hoi,

wat klinkt dat raar he?! Maar het is hier toch echt zomervakantie, en dat 6 weken lang!! Pff, dat worden nog vermoeiende weekjes met alle kids thuis. Maar ook wel gezellig, als het goed is gaan we nog leuke dingen doen. Ik zeg er maar bij 'als het goed is', want de plannen veranderen "nog wel eens"... (bijna altijd dus!)

Vorige week is een hectisch weekje geweest. Kane en Autumn hadden vervroegd zomervakantie genomen, Seqoiyia werkt veel bij haar eerste baantje in Pacific Fair waar ik haar heen breng en ophaal, en, nog steeds heel bizar, de ouders van Gordon hebben donderdag beide een hartaanval gekregen!! Juist ja, op dezelfde dag! De moeder had een hartaanval in de ochtend, en door alle spanningen kreeg de vader er een in de middag. Gordon is zaterdagmiddag naar New Zealand vertrokken voor een bezoekje aan het ziekenhuis.
Afgelopen vrijdag dacht ik rond 10.30 uur Gordon even naar Style Evolution te brengen, en Seqoiyia en Issac naar Pacific Fair. Dit pakte uiteindelijk "wat" anders uit, want uiteindelijk hebben Vicky, Seqoiyia en ik tot 21.15 uur in de winkel gezeten. Nou ja, gezeten, het was meer hangen. We moesten wachten totdat ze een keuken kwamen ophalen. En dat was niet om de afgesproken 16.00 uur, niet om 17.00 uur, niet om 18.00 uur, niet om 19.00 uur, niet om 20.00 uur... nee ze kwamen om 21.00 uur een eens keer aankakken. En op zulke momenten wenste je dat de "don't worry.. there's always tomorrow"-mentaliteit even niet bij de Australiers hoorde!!!
Zaterdag tot 12.00 uur uitgeslapen. Jeetje wat blijft slapen toch lekker!! ;) 's Middags nog even naar de videotheek gegaan met de kids en daarna klaargemaakt voor de avond. Ik ben zaterdagavond namelijk met Vicky naar Brisbane gegaan om wat te gaan drinken. Was wel gezellig, maar zeker niet mijn beste stapavond ooit. Er was ook een vriend mee, waar we eerst nog even wat gedronken hadden. Rond 22.30 uur gingen we naar de stad. Zie je het al voor je? Manon rijdend door Brisbane-city?! Een hele belevenis kan ik je vertellen. Zeker op de weg terug naar huis, toen ik nog een politiecontrole had (ik trek de politie hier aan volgens mij...). Ik moest een blaastest afleggen. En ondanks je weet dat je niets gedronken hebt ben je er zenuwachtig voor... Resultaat: :) en 0,00!! Maar wat wil je met alleen maar colaatjes?! ;)
Thuis aangekomen had ik zo'n honger dat ik nog een wat frietjes in de oven heb gegooid. Na 20 minuutjes wachten (nou ja, zitten msn-en met Bas) waren ze klaar. Wat denk je? Op het moment dat ik de oven open doe, gaat de brandmelder af... NEE!!! Het was 3.30 uur en ik maak heel het huis wakker. Dacht ik, want niemand had het dus gehoord. Dus iedereen die denkt dat een brandmelder je leven kan redden... Ik heb zaterdag ondervonden dat dit niet het geval is! Mijn frietjes waren trouwens wel lekker! ;)

Oh ja, Renske, de huizen zijn hier trouwens bont versierd. Het lijken wel kermisattracties met de meest idiote versiering! Het knippert overal, kan eigenlijk niet begrijpen dat de bewoners er geen hoofdpijn van krijgen. En als je geen mega opblaasbare kerstman in je tuin hebt staan, nou, dan hoor je er echt niet bij hoor!! ;) Ik ga het zeker filmen, dus later meer.... Volgens mij gaan ze hier inderdaad ook een "lichtjes-tour" maken... :)
Wij hebben nog geen (echte) kerstboom in huis staan. Het is erg moeilijk om er een te vinden (waarschijnlijk zijn er door de warmte dit jaar niet veel), dus er staat nu een neppe in huis. Ik heb al wel een kerstster gekocht... Hihi mama, ik volg jou op!!!

Een hele fijne kerst allemaal! Ik zal jullie nog meer gaan missen rond deze dagen. Gelukkig heb ik dit jaar maar 1 kerstdag...

Hele dikke kerstknuffel,
xxx Manon

Om in de "echte" kerststemming te komen:

• 19 December 2006 - 09:59

Nieltje:

Hey nonneke,

leuke kerstfoto's!! haha!! Jammer dat je niet meer op vakantie gaat.. Wanneer komt Lara eigenlijk weer terug? Heb je weer eens een keer ander gezelschap als al die kids!! Rob vond de cadeau's erg leuk! Hij moet 23 januari afstuderen. En Bas, wanneer mag die?? Ik ga maar weer eens leren voor mijn tentamens!

Liefs Nieltje

• 19 December 2006 - 21:40

Mama:

Ha Manonneke,
    Ondanks dat je een rustig weekend had heb je toch weer een leuk verhaal opgeschreven. Fijn dat je weer lekker in je vel zit. Om je kerstfoto's heb ik enorm zitten lachen. Wat ben je toch een lieverd en een lachebekje. Op die momenten mis ik je enorm. Blijf lekker genieten, de tijd is zo voorbij.
    Kusjes en een dikke pakkert van je Mamsie