Christmas
Door: Manon
Blijf op de hoogte en volg Manon
26 December 2006 | Australië, Sydney
Vorige week stond in het teken van 'Christmas shopping'. En iedere keer als ik weer in the mall was, stond ik ervan versteld hoe de mensen aan het shoppen zijn. Ze zijn gefocust op 1 ding en dat is kopen, kopen, kopen! Veel eten en nog meer cadeaus. In the mall zie je iedereen zijn portemonnee te voorschijn halen, op de parkeerplaats zijn ze nog een uur bezig om alles in hun auto te proppen... Zaterdagochtend was ik met Vicky en Autumn naar Robina Town Centre geweest en ook wij stonden 5 uur later de boodschappen te passen en te meten zodat alles in het autootje zou passen... :)
Deze week heb ik zaterdagavond met het thuisfront gebeld, want zondagavond (mijn 'normale' belavond) stond in het teken van de lichtjestour! Jawel, op Christmas Eve zijn Issac, Seqoiyia en ik in de auto gesprongen om langs alle versierde huizen te rijden. Je hoeft dan niet te denken dat wij de enige waren, nee hoor! Sterke nog, we stonden soms gewoon in de file voor een huis. Je hebt dan ook wel een huis gevonden die te idioot-voor-woorden versierd is, een echte hoofdprijs dus!
Zondagavond was het wachten tot Issac dan eindelijk in slaap gevallen was. Pas toen konden we alle cadeaus, die op mijn kamer gestalt waren, onder de kerstboom gaan leggen.
En dan is het Christmas Day. Echt de meest rare kerstdag die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt kan ik wel zeggen. Het is hoogzomer en Issac komt me 's ochtends om 7.00 uur uit bed halen om te zeggen dat het Christmas is. Issac had inmiddels al iedereen bij elkaar getrommeld om de cadeaus uit te gaan pakken. Dit moet je niet voorstellen als een ochtendvullend programma (zoveel cadeaus hadden ze wel, dus het had makkelijk gekund). Nee, binnen 5 minuten zie je alleen maar heel veel cadeaupapier om je heen liggen en daar tussen kun je gaan zoeken naar alles wat ze gekregen hebben. Mijn afwachtende houding was dus helemaal niet nodig. Ik had trouwens voor de kids een kerstsok gekocht en deze helemaal gevuld met snoep. En ik moet zeggen: snoep doet het nog altijd erg goed! Voor Vicky en Gordon had ik foto's van de kinderen gemaakt en deze in een lijst gedaan. Ze waren er erg blij mee, wat mij dan ook gelijk weer een goed gevoel gaf. Ze hadden trouwens ook nog aan mij gedacht. Ik had een scrubpakket gekregen, oorbellen (die al kapot zijn, de kwaliteit was dus niet alles...) en een pakket met doucheolie en body cream.
Na de cadeautjes te hebben uitgepakt hebben we gezellig met zijn alle ontbeten: ei en bacon, croissantjes en, jawel, pannekoeken! Vervolgens ging iedereen een beetje z'n eigen gang, wat ik vanuit thuis uit helemaal niet gewend ben met kerst. Dat was dus wel een beetje een tegenvaller. Ik heb toen eerst wat met Issac zitten spelen (een racebaan zitten bouwen), daarna met Autumn naar, een gedeelte van, de Friends-a-thon zitten kijken (Friends op tv van 6.30 uur tot 23.30 uur), Autumn meegeholpen met het vullen de van turkey en gezwommen met Seqoiyia, Kane en Issac... in het buitenzwembad!! Ja ja, ik weet dat jullie je het niet voor kunnen stellen, maar het was hier echt heet! Dus een duik in het zwembad, in stijl met kerstmus, was niet verkeerd!
Rond 15.00 uur hadden we ons kerst "diner". Een beetje vroeg, snapte het idee er niet helemaal achter. De kalkoen was trouwens wel echt mega lekker! Daarna nog weer wat tv zitten kijken om het vele eten te laten zakken. Waarom eten we altijd te veel met kerst?! Je mag trouwens raden wat ik toen weer had zitten kijken... ;)
's Avonds nog een filmpje zitten kijken en onverwachts met Bas, papa, mama, Toine en Elles zitten msnen. En ja hoor, toen kwamen de tranen... Ook al heb ik helemaal niet echt het kerstgevoel gehad door het mooie weer, je weet stiekem toch dat het kerst is en dat je dan toch eigenlijk het liefst met je familie en vriendje wil zijn...
Vandaag is het geen 2de kerstdag, maar Boxingday. Waar dat precies voor staat weet ik niet, maar Gordon zei dat het een dag is om alle troep van kerst op te ruimen... Dat heb ik dan ook vanmorgen eerst gedaan, maar daarna hebben Seqoiyia en ik het andere gedaan waar Boxingday om bekend staat: sale-shoppen!!! En we waren niet de enigste... Oh my god, wat een drukte!!! Ik heb wel mooie oorbellen gescoord die ik eigenlijk een paar dagen geleden al wilde kopen maar ze te duur vond. Je raadt het al, ze waren nu in de sale!! Joepie, kan mijn Nederlander-ship weer eens naar boven halen om ze dan nu wel te kopen!! Heeft me toch weer $15 dollar gescheeld!! ;)
Ik ga nu lekker The Ellen DeGeneres Show kijken (echt geweldig kan ik je vertellen)!!
Hele fijne dagen en tot volgend jaar!! Alvast een goede jaarwisseling, enneh niet stunten met vuurwerk he?!
Dikke kerstkus,
Manon
Hier wederom de link voor de foto's:
26 December 2006 - 18:42
Basje:
Heeej Lieverd,
Wat had ik graag samen met jou Kerstfeest willen vieren. Als ik dan ook zo lees en hoor van je dat ze daar er bijna niks aan doen, vind ik dat zo sneu.
Volgend jaar gaan wij er samen een hele mooie Kerst van maken lieve schat.
Dat beloof ik je!!!!
Nog maar 1 maandje schat en dan is het zover: BAS GOES TO HIS SCHATJE!!!!!!
I LOVE U!!!!!
XXXXXXXXX